dinsdag 26 juni 2012

Hypermobiliteit, spasme en creatief zijn

Misschien hadden jullie het al gelezen in de titel van mijn blog:
 "creatief zijn met spasme en hypermobiliteit."
Na vele onderzoeken is eindelijk de diagnose gesteld: hypermobiliteit dus. Dit betekent dat mijn banden en pezen niet genoeg hun werk doen zodat mijn spieren het over moeten nemen. Dit lukt niet altijd even goed, waardoor mijn ledematen regelmatig uit de kom schieten. En doordat mijn spieren eigenlijk een dubbele taak hebben is mijn lichaam de laatste tijd 's avonds "op". Het emmertje is dan vol. Ook heb ik jullie een hele lange tijd geleden al een ander "geheim" verteld (klik hier). Namelijk dat ik lichte spasme heb.

Zo dat waren mijn lichamelijke gebreken in een notendop. En daarboven op komt nog een probleempje. Ik, degene die last heeft van ongecontroleerde schokjes in haar handen, een bar slechte kleine motoriek en regelmatig pijn  in haar gewrichten heeft als hobby: creatief zijn. Sterker nog: het is hetgene waar ze het meest blij van wordt in haar leven. Echt, hoe háál je het in hoofd???!

En daar wil ik vanaf nu heel graag over bloggen. Over hoe het voor mij als een overwinning voelt als de draad na 20 minuten in de naald zit en over hoe blij ik wordt als ik iets nieuws heb gevonden wat ik ook blijk te kunnen op creatief gebied. Wees gerust, t wordt geen klaagblog, integendeel! Ik wil jullie graag laten zien hoe t is om spasme en hypermobiliteit te hebben. met alle uitdagingen en kansen, met alle leuke en minder leuke kanten ervan. Waarom? Ik hoop anderen te laten zien dat je écht alles kan doen. als je maar doorzet en als je maar wil. En dat als het écht niet lukt, opgeven ook sterk is. Al kan ik maar 1 iemand inspireren in mijn leven, met deze blog. Dat is genoeg.

Ga je met me mee op reis?

6 opmerkingen:

 1. wow dat blog over spasme had ik nog niet gelezen maar soms heb ik ook zelfs dat me handen trillen en als ik stil zit en niks doe dat ik dan ook ineens me arm laat wegschieten naar de andere kant op. Je kan er altijd over praten op msn met me dat weet je. We zijn beiden creatief maar hebben zo'n leuke hobby haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een herkenning qua spasmen. Ik heb ms en daardoor veelvuldig last van spasmen ( ook in mijn gezicht) waardoor ik mij moeilijk verstaanbaar kan maken etc..Ik laat mij graag door je inpireren want de zin is weg bij mij. Liefs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ingrid, je raakt me met je berichtje. graag had ik een persoonlijk berichtje terug gestuurd maar heb verder geen gegevens van je. Ook ik praat wat "anders" dan anderen. meen je dat de zin weg is bij je? Ik begrijp het wel. Vooral als je pijn hebt is het soms erg moeilijk om de positieve dingen te blijven zien. Maar hou vol, er komen weer mooie momenten, ECHT! Heel veel sterkte. Liefs Evelyn

   Verwijderen
 3. Hi meis!

  Mooie blog! Ik ben trots op je!
  Knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LIeve Evelyn,
  Dank je voor je lieve woorden.Je mag mij altijd mailen hoor ( nl een klein wereldje waarin ik leef en praten met mezelf gaat ook zo vervelen;-) ingridbo1505@gmail.com. Mocht je het willen hoor voel je niet verplicht. liefs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Evelyn, bij toeval kom ik hier op je blog..we delen dezelfe hobby..én (helaas) ook dezelfde diagnose. Gelukkig is mijn hobby voor mij een uilaatklep..(waar ik uiteraard mijn beperking wel enorm in tegenkom..)als ik dan weer een (klein) project af heb ben ik best wel blij.(ik heb diverse ledematen al "vast" laten zetten, leef met braces; heb onvaste en trillende handen én slik de wereld aan pijnstillers)
  Ik ga je zeker volgen!

  BeantwoordenVerwijderen