donderdag 7 juni 2012

Allemaal rokjes

Rokjes, ik hou er zo van! Maar wat een ramp om soms een rokje naar je zin te vinden. te kort, te saai (heb ik vaak last van, waarom geen knalkleuren?) en vaak vooral: te duur...

Ik was dus super blij toen ik erachter kwam dat er een boek bestond voor het zelf maken van rokjes! het boek "allemaal rokjes" van de Belgische Madame Zsa Zsa is een geweldig boek! Het geeft me een glimlach als ik de tekst lees en de foto's bekijk. Wat een leuk, humoristisch boek!


Ze geeft aan in het boek dat je maar weinig ervaring nodig hebt. Het probleem is alleen: ik heb géén ervaring in kleding maken. niks, nada, noppes! Oeps! Gelukkig heb ik een heel creatieve tante die mij altijd graag helpt. Dus haar maar heel binnenkort lief aankijken en dan heb ik misschien binnenkort mijn eigen gemaakte rok met dit stofje:


Ik zie het al helemaal voor me:
Vreemde op straat: (ik woon in een dorp dus mensen spreken elkaar snel aan): "hey wat heb je een leuke rok"
Ik: "ja leuk he?"
Vreemde: "ja echt, waar heb je die gekocht?"
Ik: "Nou, ik heb m zelf gemaakt"

Whaaaaaa hoe stoer moet dat zijn! Wordt vervolgd..

6 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Achttien jaar geleden wel rokjes genaaid voor mijn oudste meiden. Maar het is niet mijn ding ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat zou toch pas leuk zijn als je merkt dat ook jij kan naaien. Ik wil je wel zien helemaal losgeslagen als je ontdekt dat je het kunt en dat het eigenlijk heel makkelijk is.
  Mmm zijnootje dat bij mij verstelwerk al jaren ligt te wachten en dat ik ook al in geen jaren meer echt iets zelf heb genaaid (kleding dus). Maarreh ik wil ook een pipowagen/een tutkamer (pipowagen aan zee blog en MiMs tasjes blog ;)) een eigen plekje, een eigen kamer cq atelier waar ik gewoon alles lekker kan laten liggen en weer de draad kan oppakken zonder eerste het hele huis af te moeten zoeken waar alles is wat bij elkaar hoort of zoals nu dus vaak iedere tafel in huis bezaaid onder creatieve ideeën en spullen. Zodat we op de bank moeten eten ;).

  Warme creatieve groetjes van Susan die weer terug is van weggeweest

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Susan, leuk dat je er weer bent! Ik heb gelukkig een eigen plekje, ben ik zo blij mee! maar een schattige caravan zou ik ook gaaf viden! ben benieuwd hoe t zal gaan met rokjes naaien. is t echt makkelijk?

   Verwijderen
  2. Gewone katoenen stof en met alleen een elastiek in de zoom is echt goed te doen. Als je makkelijke patronen en stof hebt wel hoor.

   Maarreh kijk eens hier bij het blog dat ik volg 'maar niet van grijs' had de link voor je gekopieerd maar via mobiele kan ik die niet in de reactie plakken ;).

   Die maakt super rokjes (wel vaak voor kleine meisjes) uit oude tshirts etc. Leuk voor inspiratie :).

   Warme groetjes en knuffels!

   Verwijderen
 3. En dat voelt ECHT heerlijk! Gelijk bombardeer je die rok dan tot lievelingsrok!! Ik ga binnenkort ook maar weer eens aan de slag. Ik wacht nog heel even tot de meeste zwangerschapskilos eraf zijn...en dan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo onwijs leuk dat jij er ook mee aan de slag gaat Kim! misschien kunnen we eens een crea-middag houden? allebei achter de naaimachien? lijkt me leuk! :-)

   Verwijderen