zaterdag 9 juni 2012

Girls!
Van de week heb ik voor 't eerst mensen gefotografeerd in plaats van stillevens. Kleine mensjes, ook wel kinderen genoemd ;-) 
Vooral de meiden vonden het natuurlijk leuk. Ik koos ervoor ze niet als half volwassenen te fotograferen inclusief make-up, hoge hakken en sexy kleding, maar gewoon áls kinderen. Ik vind dat kids (meisjes) tegenwoordig zo ontzettend snel volwassen moeten worden. maar juist het "kind-zijn" is zo mooi, zo puur, zo waardevol! Ik vind het altijd zo mooi hoe vol ze van zichzelf zijn. Ze zijn zich totaal bewust van hun schoonheid, hun talenten en gaven! Waar in ons leven stopt dat eigenlijk? Wanneer worden we, vooral als vrouw, ineens onzeker en bescheiden? Sinds wanneer wordt het ineens raar als je zegt dat je jezelf ongelofelijk knap vindt? Of dat je vindt dat je zo ontzettend goed bent in iets. De állerbeste. De beste van de school en misschien ook wel van de hele wereld! Wanneer, op welke leeftijd, noemen we dit ineens arrogant? Ik stel me wel eens voor hoe de wereld zou zijn als wij vrouwen zo zouden blijven zoals we als kind zijn. Wat een kracht zouden we hebben in deze wereld! Wat zouden we allemaal kunnen bereiken als we geen last zouden hebben van onzekerheid en bescheidenheid? Wat als we ons zo ontzettend bewust zouden zijn van onze talenten en gaven?

 Elke dag bidt ik dat de meiden van mn werk zo zelfverzekerd mogen blijven. Dat ze blijven vertellen hoe knap ze zichzelf vinden. Dat dit vertrouwen, deze zelfverzekerdheid nooit de grond in getrapt wordt. Dat ze nooit make-up nodig hebben om zichzelf mooi te vinden of  erger, om zichzelf waardig te vinden.
 Van mij mogen ze zo lang mogelijk zo blijven :-)

Maarre ik dwaal af... ;-)
Omdat het kindjes van mijn werk zijn, mag ik ze natuurlijk niet herkenbaar laten zien op deze blog (zo jammer, want ze zijn zo leuk geworden!) Maar natuurlijk kan ik wel wat detailfoto's laten zien :-)
Wat is dat trouwens leuk zeg, mensen, kids, fotograferen! dat smaakt naar meer! Dus wil je nog leuke foto's van je kids of ben je helemaal verliefd en wil je graag op de foto als stelletje? óf wil je gewoon mooie foto's van jezelf? Ik zoek nog proefpersonen ;-)

3 opmerkingen:

 1. de foto's die je laat zien zijn erg leuk! geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey girl wat leuk dat je er zo van geniet om mensen, kleine mensjes op de foto te zetten.
  Ik sta gelukkig in mijn eigen kracht en heb me nooit een kopje kleiner laten maken. Ik ben al klein (1.56m) hihi.
  Misschien komt dat omdat ik van sterrebeeld Leeuw ben of omdat ik klein ben en mezelf vaker groter heb moeten voordoen als ik ben. Maar ik heb natuurlijk wel eens onzekere momenten gekend, maar niet vaak.
  Positieve affirmaties kunnen daar ook bij helpen. Ik ben krachtig. Ik kan het. Etc.
  Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Susan, wat knap dat je zelfverzekerd bent gebleven. wees er maar heel dankbaar voor en zuinig op. Mij is dat al vroeg afgenomen helaas en ben t stapje voor stapje nu weer aan t opbouwen...samen met God. tis een lange weg maar ik kom er wel :-) lieve groetjes, Evelyn

   Verwijderen