vrijdag 28 oktober 2011

Projectjes

Mn hoofd loopt echt over van ideeën en projectjes de komende tijd:

Taarten-projectjes:
- Bierdop taart voor manlief

- Kabouter plop taart (opdracht)

- Taart ouders vriendin (opdracht: iets met uiltjes en engelse drop ...:-o)
- sint/kerst taartjes
- Een dummietaart maken voor op tafel

Naaimachien-projectjes:
- kussens voor vriendinnetje
- (nog steeds, schaam schaam) 2 hartjes maken
- jutte kussen voor marga

- kussen voor mezelf (geinspireerd door dit plaatje)

- hangers voor in kerstboom (hart/vogeltjes/ster)
-vlinders voor op de slaapkamermuur (geinspireerd door vriendin en dit plaatje)


-Flesjes pimpen tot gave bloempotjes

Pff oke misschien is het wat veel...we zullen zien wat er af komt!:-)

zondag 23 oktober 2011

Kleur!!!

Toch ongeveer 7 weken heb ik het volgehouden. Onze rustige inrichting. Onze rustieke inrichting waar ik zo van heb genoten maar nu zooooooo ontzettend saai begin te vinden (ik had al gewaarschuwd ;)).

Het begint langzaam te kriebelen binnenin. een behoefte die steeds groter wordt totdat het niet meer tegen te houden is: ik wil kleur...ik wil rood, roze, groen, geel, blauw...een heleboel KLEUR!!

Enne deze plaatjes op Pinterest "triggeren" deze behoeften alleen nog maar meer!






Yeah colour rules!
 Dusse snel aan de slag!

zaterdag 22 oktober 2011

Talenten

Van de week las ik dit boek:


Het verhaal gaat ongeveer zo:
Als de Nerflanders op een ochtend wakker worden, ontdekken zij dat ze allemaal een geschenk hebben gekregen. Niemand weet wie de gever is, maar elke Nerflander krijgt het perfecte cadeau. Ze komen een gezin tegen die in de problemen zit. Iedereen wil helpen maar weet niet hoe, en omdat ze hun geschenken niet gebruiken, wordt het een nog grotere puinhoop dan het eerst al was. Als ze er achter komen waar deze cadeaus voor zijn bedoeld, ontdekken ze dat ze de geschenken kunnen gebruiken om er iets goeds mee te doen!

Wat een prachtig verhaal, wat een waarheid als een koe! Iedereen heeft talenten gekregen van God en je komt het beste tot je recht als mens als je die ook gebruikt! Om een ander te helpen of om iets aan een ander te geven!

Dit besef is er niet alleen bij mij, maar ook bij andere mensen. En dát levert hele lieve reacties en leuke projectjes op!

- Ik vroeg aan Brigitte van Crea Bea Knutseljuf of ze voor mij een paar bloemetjes wilde haken en vroeg haar wat ze daar voor wilde hebben. NIETS zei ze, die krijg je van mij! Zelfs geen verzendkosten! Wow, ze gebruikt haar talent en hoeft er niets voor terug!

- Een goeie vriendin van mij heeft een prachtige sjaal gehaakt voor zichzelf vorig jaar. Toen ik zei dat ik 'm zo mooi vindt, zei ze dat ze er best 1 voor mij wil maken. In ruil daarvoor maak ik een kussen voor op haar bank.

- Een andere goeie vriendin kan prachtig schilderen en canvas decoreren. Ik maak kussens voor haar nieuwe huis, zij gaat mij helpen iets leuks te creeëren voor aan de muur van onze slaapkamer.

Het zijn projectjes waar ik zo blij van wordt! Het lijkt wel een soort terug in de tijd. In een tijd waarin mensen in een dorp ruilden met elkaar en er (bijna) geen geld aan te pas kwam. Ik geef jou een brood want ik kan bakken, mag ik dan een paar groenten van jouw land?

Wat een heerlijke tijd moet dat geweest zijn! een tijd waarin talenten volop werden benut...voor elkaar! Precies wat wij als vriendinnen ook gaan doen. Elkaars talenten waarderen en benutten.

Ik ga aan de slag!:)