zaterdag 22 oktober 2011

Talenten

Van de week las ik dit boek:


Het verhaal gaat ongeveer zo:
Als de Nerflanders op een ochtend wakker worden, ontdekken zij dat ze allemaal een geschenk hebben gekregen. Niemand weet wie de gever is, maar elke Nerflander krijgt het perfecte cadeau. Ze komen een gezin tegen die in de problemen zit. Iedereen wil helpen maar weet niet hoe, en omdat ze hun geschenken niet gebruiken, wordt het een nog grotere puinhoop dan het eerst al was. Als ze er achter komen waar deze cadeaus voor zijn bedoeld, ontdekken ze dat ze de geschenken kunnen gebruiken om er iets goeds mee te doen!

Wat een prachtig verhaal, wat een waarheid als een koe! Iedereen heeft talenten gekregen van God en je komt het beste tot je recht als mens als je die ook gebruikt! Om een ander te helpen of om iets aan een ander te geven!

Dit besef is er niet alleen bij mij, maar ook bij andere mensen. En dát levert hele lieve reacties en leuke projectjes op!

- Ik vroeg aan Brigitte van Crea Bea Knutseljuf of ze voor mij een paar bloemetjes wilde haken en vroeg haar wat ze daar voor wilde hebben. NIETS zei ze, die krijg je van mij! Zelfs geen verzendkosten! Wow, ze gebruikt haar talent en hoeft er niets voor terug!

- Een goeie vriendin van mij heeft een prachtige sjaal gehaakt voor zichzelf vorig jaar. Toen ik zei dat ik 'm zo mooi vindt, zei ze dat ze er best 1 voor mij wil maken. In ruil daarvoor maak ik een kussen voor op haar bank.

- Een andere goeie vriendin kan prachtig schilderen en canvas decoreren. Ik maak kussens voor haar nieuwe huis, zij gaat mij helpen iets leuks te creeëren voor aan de muur van onze slaapkamer.

Het zijn projectjes waar ik zo blij van wordt! Het lijkt wel een soort terug in de tijd. In een tijd waarin mensen in een dorp ruilden met elkaar en er (bijna) geen geld aan te pas kwam. Ik geef jou een brood want ik kan bakken, mag ik dan een paar groenten van jouw land?

Wat een heerlijke tijd moet dat geweest zijn! een tijd waarin talenten volop werden benut...voor elkaar! Precies wat wij als vriendinnen ook gaan doen. Elkaars talenten waarderen en benutten.

Ik ga aan de slag!:)

1 opmerking:

 1. Wat lief dank je.
  Ik vind het heerlijk om met andere te ruilen en doe het dan ook vaker.
  Je had ook maar een bescheiden vraag van 4 bloemen. Dus wat kost het mij nu om ze te versturen.
  Fijn dat ik je kon helpen.
  Groetjes en een fijne week Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen